Recepti/ SLANO

Mini pizze od tikvica

mini pizze od tikvica

Kreće nam sezona rajčica i tikvica. Velikih, malih, pravilnih i nepravilnih, ali kada je sezona i jedna i druga vrsta povrća pršti od okusa i teksture koju smo jedva dočekali nakon duge zime. Kada biste te dvije namirnice spojili uz dodatak punomasnog sira i malo origana, zasigurno biste prepoznali najpoznatiji okus na svijetu – okus pizze. A nju vole i veliki i mali i znam da bi ju neki najradije jeli svaki dan, no u svojem standardnom obliku ne spada u najzdravije jelo na svijetu, no ja ću vam pokazati kako da tu statistiku malo popravite. 

Jednostavno koristite tikvicu umjesto tijesta, a sve što je još preostalo napraviti je spojiti prepoznatljive okuse u jednu smjesu i nadjenuti debele kriške sočne podloge. Za ovaj recept koristite domaći ketchup od sezonskih rajčica. 

Prednost ovakve zdrave pizze svakako je u njenim nutritivnim vrijednostima, a ono što spada pod najveći plus je brzina pripreme. Dodaci su, kao i na svakoj pizzi, pravi izvor mašte i kreative, a kad bi pitali sve roditelje koji im je najdraži dodatak, sigurno bi rekli ono čega trenutno ima u frižideru. Pa, stoga, pogledajte što se skriva iz vaših ledenih vrata i pripremite sebi i svojoj djeci jednu ukusnu i hranjivu večeru.

Pizze od tikvica
Odlična i zdrava alternativa svojoj malo manje zdravoj "sestri".
Write a review
Print
SASTOJCI
 1. 1 velika (najveća) tikvica
 2. 4-5 žlica domaćeg ketchupa
 3. 3-4 šnite pršuta ili šunke
 4. 100g polutvrdog sira
 5. pola glavice luka
 6. pola svježe paprike
 7. 1 režanj češnjaka
 8. 1 žličica suhog origana
 9. manji stručak svježeg bosiljka
POSTUPAK
 1. Za ovakve pizze potrebna vam je najveća tikvica koju uspijete pronaći.
 2. Za nadjev naribajte polutvrdi sir po želji, narežite pršut ili šunku na tanke kockice (ako koristite špek prethodno ga ispecite na suhoj tavi dok ne postane hrskav), dodajte bilokoje povrće po želji isto narezano na kockice, poput rajčice, paprike ili luka, povežite sve s domaćim ketchupom i dodajte protisnuti češnjak, origano ili svježe listiće bosiljka. Sve dobro izmiješajte.
 3. Narežite tikvicu na debljinu 0,5-1cm, stavite žlicu file na svaku od njih i pecite na papiru za pečenje 25 minuta na 200 stupnjeva.
SAVJETI
 1. Kako bih vam malo bolje opisala veličinu tikvice koju sam koristila za ovaj recept, pa da steknete pravi dojam, presjek jednog komada bio je veličine odraslog dlana.
Chiarin tanjurić http://www.chiarintanjuric.com/

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  VIDEO: Pizza od palente - Chiarin tanjurić
  srpanj 10, 2017 at 6:31 pm

  […] puno novih varijanti, pogotovo onih zdravijih. Pa tako na mojem blogu možete pronaći i recept za mini pizze od tikvica, a kada ovu od palente radim doma onda za nju koristim i naš domaći ketchup čiji ću recept ove […]

 • Leave a Reply