TKO je “Chiarin tanjurić”?

kuharska radionica za djecu

 

Nastasja Chiara Petrić se profesionalno bavi kuhanjem  nakon što je na trećoj godini Učiteljskog fakulteta shvatila da se upravo tu krije njen pravi poziv. Nakon televizijskog showa Masterchef, te snimljene kuharske emisije za slastice “Slatki Božić”, svoju karijeru je započela kao sous chef u hvarskom restoranu diVino gdje je provela tri godine.

Uz završenu kuharsku školu, iskustvo je stjecala u zagrebačkom restoranu Prasac, te višestruko nagrađivanom restoranu Bistro Apetit. Sudjelovala je u izradi kuharice poznatog chefa C. Cabaliera koja je 2015. proglašena najboljom profesionalnom kuharicom u Hrvatskoj prema prestižnom Gourmand World Cookbook Awards izboru, te je osvojila treće mjesto na svijetu u kategoriji mediteranske kuhinje (Dun Gifford nagrada).

Posebnu je pažnju posvetila zdravoj prehrani tokom trudnoće, a sada istu tu pažnju posvećuje prehrani svoje kćeri Gaie.

Održava i dječje kuharske radionice, a za neke od njih izrađena je mini kuharica Mala škola kuhanja, te i sama svoje iskustvo širi kroz razne tečajeve kuhanja. Najveću pozornost posvećuje zdravim slasticama i praktičnim idejama za zaposlene mame, a uz dječje, održava kuharske radionice za trudnice, roditelje te sve ostale zaljubljenike hrane i kuhanja.

Osim što je završila školu za kuhara i slastičara, Nastasja je i član Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma , te Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.

mama i Gaia